Kan ledere effektivt administrere og lede team under økt regulatorisk kontroll?

Det er en allment tro at å styre og ledende team i perioder med økt regulatorisk gransking er en skremmende oppgave, en som krever en delikat balanse mellom å overholde regler og forskrifter og sikre produktiviteten og moralen til teamet. Imidlertid er dette virkelig tilfelle?

Først av alt, la oss ta opp elefanten i rommet – selve forskriften. Det er ikke uvanlig at selskaper skylder den økte reguleringen som den eneste grunnen til vanskeligheter med å håndtere og ledende team. Men i virkeligheten er det ofte mangel på forberedelser, framsyn og dårlig risikostyring som forårsaker problemer. Bedrifter som investerer i å trene og utdanne sine ansatte i forskriftene og deres implikasjoner, i tillegg til å skape en kultur som verdsetter etterlevelse, vil kunne seile gjennom disse periodene med relativt letthet.

La oss nå gå videre til lagene selv. Den vanlige troen er at økt regulering fører til redusert moral og produktivitet. Dette skyldes ofte oppfatningen om at forskrifter kveler kreativiteten og begrenser autonomien til ansatte. Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle. Effektiv styring kan faktisk gjøre økt regulering til en mulighet for vekst og utvikling. Ved å sette klare mål og forventninger, gi støtte og ressurser og fremme åpen kommunikasjon, kan team samarbeide for å finne kreative løsninger for å oppfylle myndighetskrav mens de opprettholder produktivitet og moral.

Det siste poenget å adressere er lederen. Det antas ofte at bare erfarne og dyktige ledere med suksess kan navigere i teamene sine gjennom økt forskriftsmessig kontroll. Dette er imidlertid rett og slett ikke sant. En god leder er en som er tilpasningsdyktig, kommunikativ og proaktiv. En leder som tar seg tid til å forstå forskriftene, lytte til bekymringene til teamet sitt og gi ressursene og støtten som er nødvendige for å møte utfordringene, vil lykkes, uavhengig av opplevelsesnivå.

Avslutningsvis blir vanskene med å håndtere og ledende team gjennom perioder med økt regulatorisk gransking ofte overvurdert og i stor grad unngås. Ved å være proaktiv, gi støtte og ressurser og fremme en kultur for etterlevelse, kan selskaper og ledere med hell navigere i disse periodene og dukke opp sterkere og mer spenstige. Så neste gang du hører noen som beklager utfordringene med økt regulering, bare husk – det er ikke forskriftene i seg selv som er problemet, men måten vi nærmer oss dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please wait...