Kan ledere navigere i politisk og økonomisk ustabilitet og fremdeles lede teamene sine effektivt?

Det er en vanlig tro at å styre og ledende team i perioder med politisk eller økonomisk ustabilitet er en utfordrende og nesten umulig oppgave. Men hva om jeg fortalte deg at denne troen ikke er annet enn en myte? En grunnløs antagelse som har blitt foreviget i altfor lang tid.

La oss innse det, administrere team i stabile tider er en kakevalk sammenlignet med å gjøre det i tider med usikkerhet. Faktisk er det i disse perioder med ustabilitet at sanne ledere kommer i forkant. De reiser seg til anledningen og leder lagene sine med urokkelig besluttsomhet, og inspirerer dem til å overvinne utfordringer og dukke opp seirende.

Men hva hører vi vanligvis? “Å, det er for risikabelt,” “Miljøet er for ustabilt,” “Det er ikke riktig tidspunkt å ta beslutninger.” Dette er bare unnskyldninger som de i lederposisjoner bruker for å rive sitt ansvar. Hvis du er en ekte leder, er du ikke vekk fra utfordringer, du omfavner dem på hodet og kommer ut på toppen.

Jada, det kan være vanskelig å administrere team i tider med politisk eller økonomisk ustabilitet, men det er ikke umulig. Faktisk er det i disse tider at ledere har muligheten til å vise frem ferdighetene sine og gjøre en reell innvirkning. De har muligheten til å få frem det beste i lagene sine og drive dem til suksess.

Hovedpoenget er at de som leder med selvtillit og mot i tider med usikkerhet vil bli husket for deres tapperhet og ledelse. Så i stedet for å kaste bort utfordringene, omfavne dem og vise verden hva du er laget av. Tross alt lar ikke sanne ledere litt ustabilitet stå i veien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please wait...