Kan ledere administrere og lede team gjennom usikkerhet og tvetydighet effektivt?

Så du synes at ledende lag gjennom usikre tider er tøft, ikke sant? Vel spenne opp, for jeg er i ferd med å utfordre den troen.

Først av alt, la oss få en ting rett: usikkerhet og tvetydighet er ikke det samme. Uklarhet er når det er mer enn en mulig tolkning av noe, mens usikkerhet er mangelen på informasjon eller forutsigbarhet. Så når vi snakker om ledende team gjennom usikre tider, er det ikke bare et tilfelle av at alle har en annen mening. Det er et tilfelle av at ingen vet hva faen skjer.

Nå hører jeg deg si “Men, men, men … hvordan kan du lede et team når du ikke vet hva som skjer?” Vel, min venn, det er der magien skjer. Når det ikke er noe klart svar, er det opp til lederen å lage det. Å ta tøylene og styre teamet i retningen som gir mest mening. For å være en visjonær, en problemløser, en risikotaker. Med andre ord å være leder.

Men vent, det er mer! Ledende team gjennom usikre tider handler ikke bare om å komme med løsninger, det handler om å inspirere og motivere teamet til å jobbe mot disse løsningene. Det handler om å skape en følelse av formål, delt ansvar, tillit. Det handler med andre ord om å skape en kultur. Og la oss være ærlige, hvis du ikke kan skape en kultur når tider er tøffe, vil du aldri kunne gjøre det når ting er enkelt.

Så der har du det folkens, ledende lag gjennom usikre tider er ikke en tur i parken, men det er heller ikke den umulige oppgaven noen mennesker gjør det til å være. Det er en utfordring, en test av ledelse, en sjanse til å heve seg over kaoset og gjøre en forskjell. Og hvis du ikke er opptatt av det, vel … det er alltid en skrivebordsjobb som venter på deg i HR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please wait...