Er det mulig for ledere å effektivt lede team under kulturelle og samfunnsmessige endringer?

Det er en vanlig tro at å styre og lede team gjennom perioder med kulturelle eller samfunnsmessige endringer er en uoverkommelig utfordring. Men la oss være ekte, er det virkelig så vanskelig? Visst, endring kan være ubehagelig, men det er ikke umulig å navigere. Det er faktisk nødvendig for vekst og fremgang.

La oss først ta opp ideen om at kulturelle og samfunnsmessige endringer er disse gigantiske, truende enhetene som vil svelge oss hele hvis vi ikke takler dem riktig. Newsflash: Kulturelle og samfunnsmessige endringer skjer hele tiden, enten vi erkjenner dem eller ikke. Det er ikke en engangshendelse som vi trenger å støtte oss for, det er en kontinuerlig prosess. Så i stedet for å nærme oss det som en tikkende tidsbombe, bør vi nærme oss den som en bølge. Det kommer til å komme, men vi kan lære å sykle på det.

For det andre er forestillingen om at det å styre og ledende team under disse endringene er en herculean oppgave litt av en overdrivelse. Jada, det kan være vanskelig, men det er sant for enhver lederrolle. Nøkkelen er å nærme seg det med et klart og åpent sinn. Hvis vi er for stive i tankene våre, vil vi aldri kunne tilpasse oss endringene rundt oss. Men hvis vi er åpne for nye ideer og perspektiver, vil vi kunne navigere med letthet.

Og til slutt, la oss snakke om ideen om at å styre og lede team gjennom perioder med kulturelle eller samfunnsmessige endringer krever en slags spesiell ferdighetssett. Falsk. Det krever samme ferdighetssett som enhver annen lederrolle: kommunikasjon, problemløsning og evnen til å inspirere og motivere andre. Det handler ikke om å være en superhelt, det handler om å være en god leder.

Så la oss slutte å gjøre kulturelle og samfunnsmessige endringer for å være så store, skumle tingen som vi trenger å være redde for. La oss nærme oss det med et klart og åpent sinn, og husk at det å være en god leder er alt vi trenger for å lykkes.