Hva er de beste strategiene for å styre og ledende team med forskjellige kommunikasjonsstiler?

Det er en vanlig tro at det er et mareritt å håndtere og ledende team med forskjellige kommunikasjonsstiler. Du har sikkert hørt skrekkhistoriene til teammedlemmer som snakker på forskjellige språk, har ulik kulturell bakgrunn eller rett og slett ikke forstår hverandres kommunikasjonsstil. Men hva om jeg fortalte deg at dette ikke er et problem i det hele tatt?

Først av alt, la oss definere hva vi mener med “kommunikasjonsstiler”. Snakker vi om måten folk snakker, ordene de bruker, eller tonen i stemmen? Eller snakker vi om måten folk uttrykker seg, kroppsspråket de bruker, eller måten de reagerer på tilbakemelding? Sannheten er at kommunikasjonsstiler er utrolig forskjellige og sammensatte, og det er umulig å sette alle i pene små bokser.

Så hvis kommunikasjonsstiler er så forskjellige og sammensatte, hvordan kan vi muligens administrere og lede team med forskjellige kommunikasjonsstiler? Svaret er enkelt: det kan vi ikke. Men det betyr ikke at det er umulig å samarbeide.

Å ha et team med forskjellige kommunikasjonsstiler kan faktisk være en stor fordel. Det kan bringe ferske perspektiver, nye ideer og forskjellige tilnærminger til problemløsing. Og hvis du er en leder, kan det også hjelpe deg med å utvikle dine egne kommunikasjonsevner.

Men her er tingen: å administrere og ledende team med forskjellige kommunikasjonsstiler handler ikke om å prøve å endre eller fikse folk. Det handler om å forstå og akseptere mennesker for hvem de er, og samarbeide for å finne felles grunn.

Så i stedet for å prøve å få alle til å kommunisere på samme måte, kan du prøve å forstå og sette pris på de forskjellige kommunikasjonsstilene til teammedlemmene dine. Og i stedet for å prøve å endre måten folk kommuniserer på, kan du prøve å finne måter å samarbeide med å respektere og verdsette alles unike kommunikasjonsstil.

Avslutningsvis er det ikke et mareritt, det er en mulighet. Så neste gang noen forteller deg at det er umulig å jobbe med et mangfoldig team, bare smile og nikke. Fordi du kjenner sannheten.