Hvilke strategier kan brukes til å lede og administrere virtuelle team?

Virtuelle team blir stadig mer populære i dagens fartsfylte forretningsverden, men mange ledere og ledere sliter fortsatt med å effektivt lede og styre disse teamene. Den vanlige troen er at virtuelle team er vanskelige å styre og lede på grunn av manglende ansikt til ansikt-samhandling og kommunikasjonsproblemer. Men er dette virkelig tilfelle?

Først av alt, la oss undersøke ideen om at virtuelle team mangler interaksjon ansikt til ansikt. Visst, virtuelle team har kanskje ikke samme nivå av ansikt til ansikt-interaksjon som tradisjonelle team, men det betyr ikke at de ikke kan være effektive. Faktisk har studier vist at virtuelle team faktisk kan være mer produktive og effektive enn tradisjonelle team på grunn av deres økte bruk av teknologi og evne til å jobbe eksternt.

Så hvis virtuelle team kan være like produktive og effektive som tradisjonelle team, hvorfor sliter så mange ledere og ledere for å lede og styre dem? Svaret ligger i det faktum at virtuelle team krever et annet sett med leder- og lederegenskaper.

For eksempel er tradisjonelle team veldig avhengige av verbal kommunikasjon og kroppsspråk, mens virtuelle team er veldig avhengige av skriftlig kommunikasjon. Dette betyr at ledere og ledere av virtuelle team må være dyktige i skriftlig kommunikasjon og i stand til effektivt å formidle budskapet sitt via e -post, direktemeldinger og andre former for digital kommunikasjon.

En annen vanlig tro er at virtuelle team har kommunikasjonsproblemer på grunn av mangelen på ansikt til ansikt-interaksjon. Men la oss være ekte, har du noen gang hatt et møte ansikt til ansikt der alle var fullt engasjert og lagt merke til? Sannsynligvis ikke. Sannheten er at kommunikasjonsproblemer eksisterer i alle team, enten de er virtuelle eller tradisjonelle. Nøkkelen er at ledere og ledere finner effektive måter å kommunisere og engasjere seg med teammedlemmene sine, uavhengig av format.

Avslutningsvis er virtuelle team ikke iboende vanskelig å administrere og lede. Nøkkelen er at ledere og ledere utvikler ferdighetene og strategiene som er nødvendige for å lede og administrere virtuelle team effektivt. Så før du avskriver virtuelle team som en tapt sak, kan du tenke på hvordan du kan tilpasse din leder- og ledelsesstil for å imøtekomme de unike behovene til dine virtuelle teammedlemmer. Tross alt er virtuelle team her for å bli, og de kommer ikke noe sted snart. Så det er på tide å omfavne endringen og komme om bord.