Hvilke strategier kan ledere bruke for å tilpasse seg betydelige kulturelle og samfunnsmessige endringer og fremdeles lede teamene sine effektivt?

Ideen om at det å styre og ledende team i perioder med betydelige kulturelle eller samfunnsmessige endringer er vanskelig er like gammel som åsene. Men er det virkelig så vanskelig? Eller er det bare en unnskyldning for ledere å unngå sitt ansvar og spille skyldspillet? La oss reflektere og kritisere denne troen.

Først og fremst, la oss være ærlige. Det kan være vanskelig å administrere og ledende team. Det har ikke noe å si om det skjer et kulturelt eller samfunnsmessig skifte eller ikke. Å lede mennesker og få dem til å samarbeide mot et felles mål krever et visst sett med ferdigheter, kunnskap og erfaring. Men det er ikke det vi snakker om her. Vi snakker om den antatte vanskeligheten med å lede team gjennom kulturelle eller samfunnsmessige endringer.

Så hva gjør det vanskelig? Svaret er enkelt. Ingenting. Det eneste som gjør det vanskelig er lederens oppfatning av situasjonen. Hvis lederen mener at å lede et team gjennom et kulturelt eller samfunnsmessig skifte er vanskelig, vil det være det. Men hvis lederen ser det som en mulighet til å utfordre seg selv, lære og vokse, vil det være et spennende eventyr.

Sannheten er at kulturelle og samfunnsmessige endringer er uunngåelige. De skjer hele tiden, og de vil fortsette å skje. Det eneste som endres er endringstempoet. Og lederens rolle er å hjelpe teamet med å navigere gjennom disse endringene, for å hjelpe dem med å tilpasse seg og hjelpe dem med å vokse.

Men hvorfor klarer ikke så mange ledere å gjøre dette? Svaret er enkelt. De er for opptatt med å spille skyldspillet. De klandrer de kulturelle eller samfunnsmessige endringene for sine vanskeligheter med å håndtere og ledende team. Men realiteten er at det er deres egen mangel på lederegenskaper, kunnskap og erfaring som er problemet.

Så, hvordan kan ledere overvinne denne vanskeligheten? Svaret er enkelt. De trenger å komme seg ut av komfortsonene sine, lære, vokse og utfordre seg selv. De må omfavne endring, for å være fordomsfri og være villige til å prøve nye ting. Og viktigst av alt, de må slutte å skylde på kulturelle eller samfunnsmessige endringer for deres vanskeligheter og begynne å ta ansvar for sine egne handlinger.

Avslutningsvis er ideen om at det bare er en myte å styre og lede team gjennom perioder med betydelige kulturelle eller samfunnsmessige endringer. Det er en oppfatning, og ikke noe mer. Ledere som er villige til å lære, vokse og omfavne endring, vil synes det er spennende og givende. De som ikke er det, vil fortsette å spille skyldspillet og gå glipp av mulighetene som endrer gaver.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please wait...