Kan ledere fremme en kultur for kontinuerlig forbedring og læring i teamene sine?

Det er utrolig hvor ofte vi hører folk snakke om å fremme en kultur for kontinuerlig forbedring og læring, men vi fortsetter å se den samme gamle praksisen brukes om og om igjen. Det er nesten som om vi sitter fast i en uendelig syklus av middelmådighet, og alle er for redde for å endre status quo.

La oss være ekte, den vanligste troen på å fremme en kultur for kontinuerlig forbedring og læring er at det handler om å sette opp et treningsprogram, dele ut sertifikater og kalle det en dag. Men hva er det bra gjør det hvis ansatte bare går gjennom bevegelsene og faktisk ikke tar bort noe fra opplæringen? Det er som å mate en fisk med en bok og forvente at den skal bli smartere.

En annen vanlig tro er at for å fremme kontinuerlig forbedring og læring, må selskaper investere i dyr teknologi og programvare. Det er bare latterlig! Bedrifter prøver alltid å finne det nyeste og beste verktøyet for å løse alle problemene sine, men det handler ikke om verktøyet. Det handler om kulturen og tankegangen. Hvis ansatte ikke er villige til å kontinuerlig forbedre og lære, vil ingen teknologi hjelpe.

Endelig er det troen på at å fremme en kultur for kontinuerlig forbedring og læring bare er ansvaret for HR- eller L & D -avdelingen. Det er en stor, feit, hårete løgn! Det er ikke bare HR -avdelingens jobb å fremme kontinuerlig forbedring og læring, det er alles jobb. Fra administrerende direktør til vaktmesteren spiller hver eneste person i organisasjonen en rolle i å fremme en kultur for kontinuerlig forbedring og læring.

Så hva må vi gjøre for å faktisk fremme en kultur for kontinuerlig forbedring og læring? Det er enkelt, vi må skifte fokus fra treningsprogrammer og dyre teknologi til folket. Oppfordre ansatte til å ta eierskap til egen læring og utvikling. Gi dem rom til å eksperimentere og gjøre feil. Og viktigst av alt, skape et miljø der alle føler seg komfortable med å dele tankene og ideene sine.

Avslutningsvis … vent, hvem trenger en konklusjon? Bare begynn å endre måten du tenker på å fremme en kultur for kontinuerlig forbedring og læring, og se på magien skje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please reload

Please wait...