Kan ledere lede team gjennom rask vekst og utvidelse med suksess?

Å administrere og ledende team gjennom perioder med rask vekst eller utvidelse blir ofte sett på som en skremmende oppgave, med mange ledere og ledere som føler seg overveldet og usikker på hvordan de kan navigere i denne utfordrende tiden. Imidlertid er det på tide å utfordre disse vanlige troene og se nærmere på hva som trengs for å lykkes med å styre og lede team gjennom perioder med rask vekst eller utvidelse.

La oss først ta opp troen på at rask vekst eller utvidelse alltid er en god ting. Visst, vekst kan være et tegn på suksess, men det er viktig å huske at vekst ikke alltid er bærekraftig eller til og med gunstig for selskapet. Noen ganger kan vekst føre til at overforbedringsressurser, strekker lag tynne og til og med resulterer i utbrenthet. Derfor er det avgjørende å nærme seg vekst med et kritisk øye og sørge for at det stemmer overens med selskapets samlede mål og verdier.

En annen vanlig tro er at ledere og ledere må være “kontrollfreaks” for å lykkes med å styre team i perioder med rask vekst eller utvidelse. Men i virkeligheten er mikromanering og å prøve å kontrollere alle aspekter av teamets arbeid ikke bare umulig, men det er også skadelig for teamets ytelse og moral. I stedet bør ledere og ledere fokusere på å fremme en kultur for tillit, autonomi og åpen kommunikasjon. Dette gjør at teammedlemmer kan ta eierskap til arbeidet sitt, noe som fører til høyere engasjement og motivasjon.

Endelig er det troen på at den eneste måten å styre og lede team i perioder med rask vekst eller utvidelse er å jobbe lengre timer, ofre balanse mellom arbeid og liv og sette selskapets behov før dine egne. Men dette er ikke bare urealistisk, men det er også en oppskrift på utbrenthet og høy omsetningsrate. I stedet bør ledere og ledere prioritere egenomsorg og oppfordre teamene sine til å gjøre det samme. Dette betyr å sette grenser, ta pauser og få tid til hobbyer og familie. Ved å ta vare på seg selv er ledere og ledere bedre rustet til å ta seg av teamene sine.

Avslutningsvis er det ikke så skremmende å styre og lede team gjennom perioder med rask vekst eller utvidelse som det ofte er gjort. Ved å nærme seg vekst med et kritisk øye, fremme en kultur for tillit og autonomi og prioritere egenomsorg, kan ledere og ledere med hell navigere i denne utfordrende tiden og føre teamene sine til suksess.