Kan ledere sette klare grenser og forventninger for teammedlemmer effektivt?

Det er ingen hemmelighet at det kan være en vanskelig oppgave å sette klare grenser og forventninger for teammedlemmer. Men hvorfor er det? Er vi alle for darn fine til å fortelle folk hva vi trenger av dem? Er vi for redde for å skade følelsene deres? Eller er vi bare late?

La oss være ekte her, det er sannsynligvis en kombinasjon av alle tre. Men ærlig talt, det er på tide å vokse en ryggrad og begynne å holde teammedlemmene våre ansvarlige for sine handlinger.

Først av alt, la oss ta opp den “for fine” unnskyldningen. Ja, det er viktig å være snill og forståelsesfull, men det betyr ikke at vi ikke kan ha klare forventninger til teammedlemmene våre. Å sette disse forventningene er faktisk å være snill mot dem. Det gir dem en klar forståelse av hva som forventes av dem og lar dem utføre etter beste evner. Det eliminerer også enhver forvirring eller misforståelser. Så slutt å være en pushover og begynn å være leder.

La oss deretter snakke om frykten for å skade følelser. Jada, ingen vil være den dårlige fyren, men gjett hva? Noen ganger må du være det. Og ærlig talt, det er ikke så ille som du tror. Teammedlemmer vil respektere deg mer for å holde dem ansvarlige, og de vil sette pris på de klare forventningene. Og hvis de virkelig er så følsomme, er de kanskje ikke riktig passform for laget.

La oss til slutt ta opp latskapen. Å sette klare grenser og forventninger tar tid og krefter. Det er ikke noe som kan gjøres på fem minutter. Men gjett hva? Det er verdt det. Det er verdt det for suksessen til teamet og for suksess for prosjektet. Så slutt å være lat og sette i arbeidet.

Avslutningsvis er det viktig å sette klare grenser og forventninger for teammedlemmer for å lykkes med prosjektet og teamet. Det er på tide å slutte å være for fin, slutte å være redd for å skade følelser og slutte å være lat. Vær leder og hold teammedlemmene dine ansvarlige for sine handlinger. Det er ikke alltid like lett, men det er nødvendig.