Kan ledere virkelig lede eksterne team?

Å håndtere og lede avsidesliggende team kan være en virkelig smerte i rumpa, ikke sant? Det er så mye lettere å bare ha alle på samme kontor, hvor du kan følge med på dem, sørge for at de jobber og kontrollerer miljøet. Men nei, vi lever i en verden der teknologi har gjort det mulig for folk å jobbe hvor som helst, og det betyr at eksterne team blir mer og mer vanlig. Og så skal vi tro at det er vanskelig å styre og lede eksterne team.

Unnskyld meg for å ringe tull på det.

Ja, det kan være utfordrende å administrere og lede eksterne team. Men det er ikke på grunn av det avsidesliggende aspektet. Det er på grunn av mangelen på riktige ledelses- og lederegenskaper. Sannheten er at det ikke er annerledes å administrere og lede avsidesliggende team enn å administrere og lede team i tradisjonelle kontorinnstillinger. Den eneste forskjellen er at du ikke kan se folk personlig. Men det betyr ikke at du ikke kan klare deg og lede dem effektivt.

La oss starte med kommunikasjon. En av de største klagene om eksterne team er at kommunikasjon er vanskelig. Men hvorfor er det? Er det fordi folk er fysisk atskilt? Nei, det er fordi det er mangel på klare og effektive kommunikasjonskanaler på plass. Hvis du administrerer et eksternt team, er det din jobb å sørge for at alle vet hvordan de skal kommunisere med hverandre, og at det er klare retningslinjer på plass for hvordan og når de skal kommunisere.

En annen vanlig tro er at avsidesliggende team er mindre produktive. Men igjen, dette er en mengde dritt. Det er ikke slik at avsidesliggende team er mindre produktive, det er at de ikke blir administrert og ledet ordentlig. Hvis du ikke holder rede på hva alle jobber med, kan du ikke forvente at de skal være produktive. Og hvis du ikke gir støtte og ressurser de trenger for å være produktive, gjør du ikke jobben din.

Til slutt ser det ut til at folk tror at avsidesliggende team ikke kan bygge en følelse av kameraderi og forbindelse. Men jeg er her for å fortelle deg at det er en gjeng med hooey. Eksternt team kan bygge sterke forbindelser, akkurat som tradisjonelle kontorteam. Det krever bare litt mer kreativitet. Men hvis du ikke er villig til å legge inn den innsatsen, er du ikke interessert i å bygge et sterkt team i utgangspunktet.

Avslutningsvis er det ikke vanskelig å administrere og lede eksterne team. Det er bare annerledes. Og hvis du har problemer med å styre og lede det eksterne teamet ditt, er det sannsynligvis fordi du ikke gjør det riktig. Så slutt å klage og begynn å gjøre jobben din. For hvis du ikke er villig til å gjøre innsatsen, så ikke bli overrasket når det eksterne teamet ditt ikke er så vellykket som du vil at det skal være.