Kan ledere virkelig lede team med forskjellige læringsstiler?

Det er en vanlig tro at det er en vanskelig oppgave å styre og ledende team med forskjellige læringsstiler. Men la oss være ekte her, er det virkelig så vanskelig? Visst, forskjellige læringsstiler kan kreve forskjellige tilnærminger og metoder for undervisning, men det betyr ikke at det er umulig å effektivt administrere og lede et team med forskjellige stiler. Det kan faktisk være ganske gunstig.

Først av alt, la oss få en ting rett: forskjellige læringsstiler betyr ikke at den ene stilen er bedre enn den andre. De betyr ganske enkelt at folk har forskjellige preferanser og måter å absorbere informasjon på. Så i stedet for å prøve å tvinge alle til å samsvare med en bestemt stil, hvorfor ikke omfavne mangfoldet og bruke det til vår fordel? Ved å catering til forskjellige læringsstiler, kan vi benytte oss av styrkene og evnene til hver enkelt, noe som fører til et mer avrundet og effektivt team.

En annen misoppfatning er at å styre og lede et team med forskjellige læringsstiler krever mye mer tid og krefter. Men i virkeligheten er det ikke så mye vanskeligere enn å administrere et team med lignende stiler. Det krever bare litt mer fleksibilitet og vilje til å tilpasse seg. Jada, det kan ta litt ekstra innsats å lage forskjellige materialer eller metoder for undervisning, men er det ikke en liten pris å betale for et mer mangfoldig og vellykket team?

Så i stedet for å se forskjellige læringsstiler som en hindring, la oss begynne å se dem som en mulighet. Vi må kanskje legge ned litt mer krefter, men belønningen er vel verdt det. Et team med forskjellige læringsstiler er et team som kan takle enhver utfordring og komme ut på toppen. Så la oss slutte å komme med unnskyldninger og begynne å omfavne mangfoldet. Tross alt er et team med forskjellige læringsstiler som en boks med sjokolade – du vet aldri hva du kommer til å få, men det er sikkert å være en deilig og tilfredsstillende opplevelse.